Spreje

image

Podporujú vstrebávanie účinných látok cez kožu (transdermálny transport).

Vo všeobecnosti, ľudské telo umožňuje dostať liečivá a účinné látky z výživových doplnkov rôznymi cestami dostať na miesto svojho určenia - účinku. Sú to kratšie aj rýchlejšie cesty, ale aj cesty, ktoré sú zdĺhavejšie a výrazne pomalšie. Okrem toho môžu byť účinné látky na ceste k miestu určenia vystavené nepriaznivým vplyvom, ktoré môžu viesť k ich modifikácii či degradácii.

Na to, aby účinné látky mohli pôsobiť, musia sa dostať do krvi a tá ich pomocou srdcovocievneho systému dopraví na požadované miesto. Najrýchlejšia cesta je aplikácia priamo do srdcovocievneho systému intravenóznou injekciou, alebo intravenóznou infúziou. To však v prípade každodennej aplikácie výživových doplnkov nie je prakticky možné.

Najjednoduchším spôsobom je perorálne užívanie výživových doplnkov, čiže ústami. Týmto spôsobom je možné podávať alebo užívať rôzne tabletky, dražé, kapslue, roztoky, kvapky, suspenzie, emulzie, sirupy či zdravé nápoje. Táto forma prijímania a užívania výživových doplnkov je veľmi jednoduchá a hlavne je pre všetkých veľmi príjemná. Nevýhodou je, že liek sa môže do krvného obehu dostať až potom, čo prejde tráviacim ústrojenstvom až do pečene, odkiaľ cez portálnu žilu sa skutočne dostane do krvi. Prechodom lieku cez tráviaci trakt a pečeň môže dôjsť k menšej, alebo väčšej premene (metabolizácii) účinných dávok a teda aj k zníženiu účinnosti, alebo až k degradácii a inaktivácii účinnej látky. V podstate rovnakým spôsobom (prostredníctvom portálnej žily) sa do krvi dostane aj liek podávaný rektálne (konečníkom).

Pre rýchlu a zaručenú aplikáciu účinnej látky sa využíva transdermálny terapeutický systém, kedy sa liečivo podáva cez kožu. Účinná látka sa podáva v tomto prípade vo forme náplasti, krému, gélu alebo spreja, preniká kožou a dostáva sa priamo do krvného obehu. Takýmto spôsobom sú podávané napríklad aj antinikotínové prípravky, ktoré majú pomôcť pri odvykaní si od fajčenia, alebo náplasti či krémy a gély proti bolesti.

Aplikácia sprejovej formy účinných látok na pokožku je jednou z alternatív, ktorá začína byť a bude čím ďalej tým viac preferovaná pred užívaním tabliet, alebo pred injekčnou aplikáciou. Pri aplikácii sprejov na zápästie, alebo lokálne na postihnuté miesto sa aktívne látky vstrebávajú transdermálne do krvného riečišťa. Obchádzame tým vystavenie účinných látok prostrediu v ústach alebo v žalúdku či iných častiach tráviaceho traktu a tým aj riziko modifikácie či degradácie účinných látok. Pokožka poskytuje veľkú povrchovú plochu vhodnú pre absorpciu. Je preukázané, že vstrebávanie je v tomto prípade oveľa rýchlejšie, ako pri užívaní formou tabliet alebo kapsúl.

Firma Activstar má vo svojom produktovom portfóliu spreje vyrobené špeciálnou technológiou, čo prispieva k lepšej vstrebateľnosti a účinnosti aktívnych zložiek.


Napríklad sprej ACTIV HAIR sa používa priamo na postihnuté miesto, čiže na vlasovú časť pokožky hlavy a prispieva k posilneniu vlasových folikulov a k rastu vlasov, obmedzuje ich oslabenie a vypadávanie.

ACTIV BODY sprej pôsobí regeneračne a relaxačne na pohybový aparát. Rastlinné extrakty v ňom obsiahnuté majú antibakteriálne, protizápalové, antialergincké a regeneračné účinky na pokožku a jednotlivé časti pohybového aparátu. Prípravok dodáva telu rad užitočných látok ako sú antioxidanty, minerály a vitamíny. Aplikuje sa na postihnuté miesto, rýchlo sa vstrebáva a zanecháva príjemný pocit.

Ďalším sprejom v ponuke Activstar je ACTIV MAGNESIUM. Tento sprej dodáva telu horčík – jeden z najdôležitejších minerálov pre správne fungovanie ľudského tela.

ACTIV LIFE sprej pôsobí na vzpruženie a osvieženie organizmu po fyzickej aj psychickej stránke. Prispieva k posilneniu potencie, posilňuje sexuálne libido mužov a žien. Dodáva silu a energiu v bežnom živote, pôsobí na psychické povzbudenie a napomáha zlepšeniu fyzickej výkonnosti.

Veľmi zaujímavý je sprej ACTIV BOSWELLIA. Extrakt z kadidla (živice kadidlovníka pílovitého) má silné protizápalové účinky a to v prípade pokožky, kĺbov ale aj v iných prípadoch. Okrem toho má silné dezinfekčné, antivirotické a antibakteriálne účinky. Pôsobí aj ako prírodné analgetikum. Prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému, tráviacej sústavy a aj centrálnej nervovej sústavy vrátane mozgu. Aktivuje lymfatický systém a tým pôsobí aj proti celulitíde. Spomaluje starnutie pokožky a zlepšuje výzor jaziev a strií.

ACTIV C – vitamín C v sprejovej forme pôsobí pozitívne na vitalitu a regeneráciu organizmu, pri aplikácii na pokožku prispieva k jej sviežosti a pružnosti a spúšťa regeneračné procesy. V ponuke firmy je v dvoch príjemných vôňach – citrus a citrónová tráva.


NANO SPRAY má širokospektrálne využitie. Obsahuje koloidné striebro, ktoré je považované za prírodné antibiotikum. Má aj antibakteriálne a dezinfekčné účinky. Pomáha pri odreninách, škrabancoch, ale aj pri infekciách hrdla, slizníc, očí a uší.

Všetky spomínané spreje sa aplikujú na postihnuté miesto (pokožku hlavy, pokožku, boľavé kĺby, pri svalových kŕčoch...), kde sa lokálne vstrebávajú a priamo na mieste pôsobia (ACTIV HAIR, ACTIV BODY, ACTIV NANO), alebo na zápästie (ACTIV LIFE), kde sa dostávajú priamo do lymfatického systému a do krvných kapilár a odtial do celého tela. Spreje ACTIV MAGNESIUM, ACTIV BOSWELLIA, ACTIV C sa aplikujú na zápästie alebo priamo na miesto, kde majú pôsobiť. Spreje ACTIV BOSWELLIA a ACTIV C majú navyše ešte kozmetiký účinok – pôsobia priamo na pokožke lokále v mieste aplikácie a spúšťajú vo všetkých vrstvách pokožky regeneračné procesy v jednotlivých bunkách pokožky a prispievajú k spomaleniu starnutia pokožky a jej pružnosti a sviežosti.


Viac informácií o sprejoch nájdete TU


Literárne zdroje:

  • Thomas BJ and Finnin BC. 2004. The transdermal revolution. Drug Discovery Today. 9(16), 697-703.
  • Walter JR and Xu S. 2015. Therapeutic transdermal drug innovation from 2000 to 2014: current status and outlook. Drug Discovery Today. 20(11), 1293-1299.
  • Naik A, Kalia YN and Guy RH. (2000). Transdermal drug delivery: overcoming the skin’s barrier function. Pharmaceutical Science & Technology Today. 3(9), 318-326.
  • Uttam KM, Bappaditya Ch, Fatin HBP. (2016) A Review on Transdermal Spray: Formulation Aspect. M J Pharma 1(1): 006
  • Ibrahim SA (2015) Spray-on transdermal drug delivery systems. Expert Opin Drug Deliv 12(2) 195-205

Referencie

Renáta - Podhájska

Ahojte, mám novú vynikajúcu skúsenosť dcére sa spravil  jačmeň v oku pomocou activnano spreju sme sa ho zbavili behom 24 hodín.

Ľudovít - Dubnica

Zhruba pred rokom ma počas šoférovania pichlo v ľavom kolene, tak že som skončil na ortopédii. Pán doktor mi vtedy doporučil aplikovať plne hradený obstrek do kolena za 80€,s účinkom na cca tri mesiace. Dal mi recept na tento liek s platnosťou 1 mesiac. Namiesto obstreku som sa rozhodol, že si zakúpim kolagénový, magnéziový a body sprej. Po pár aplikáciach týchto sprejov, ktoré som striekal ma koleno ma prestalo bolieť a nebolí do teraz. Pripomínam, že je to už zhruba rok. Odporúčam produkty Activstar a spolupracujem.

Jozef - Ilava

Ahojte. V septembri 2019 som mal nehodu na pretekoch na štvorkolkách urobil som 2 kotrmelce v 85 km rýchlosti. A toto boli následky. Ľavý bedrový klb 52 cm modrina. Nič nebolo zlomené naštastie. Naordinoval som si Activbosweliu, Activbody v spraji, Activmagnezium v spreji stále použivam, na 10 deň po nehode som nemal ani jeden fľak z modriny. Ďakujem Activstar. Jozef Kohút, majster SR v jazde na štvorkolkách. Spolupracujem.

Lýdia

Chcem sa s vami podeliť o úžasnú skúsenosť s produktami Activstar. Večer ma začali bolieť zuby a mala som aj opuchnuté ďasno,cítila som že tam mám asi nejaký zápal.

Našťastie mám doma Activ Nano sprej, ten som aplikovala priamo na boľavé miesto zvnútra a účinok som pocítila veľmi rýchlo. Posilnila som to aj Boswelia sprejom a neskôr Body sprejom. Do 5 minút po aplikácii Nano spreja zuby prestali bolieť a už pred spánkom som cítila ako sa celé ďasno uvoľňuje. Do rána bolo po opuchu. Odporúčam tieto spreje mať doma ako povinnú výbavu lekárničky.

Helenka PP

Tento mesiac som mala na prázdninách svojho vnúčika a hneď na začiatku nás zastihla viróza tak mojim pomocníkom sa stal aktiv nano spray ,ktorý som mu striekala do nosa a hrdla , bosweliu na hrdlo a vitamin C . Na tretí deň vnúčik v pohode , ale ja som to dostala naplno, tak som si zvýšila dávku vitamínu C a activmineral a pridala k tomu Activ 3 a cordyceps. Aby toho nebolo málo tak naše malè šidielko si rozbilo hlavu, ako prvé čo som vytiahla z tašky bol nano spray krv sme hneď zastavili. Tak preto je moja odpoveď jednoduchá mám hneď pomocnikov po ruke z toho spätná provízia a skvelých ľudí okolo seba. Ďakujem že ste.

Lýdia - Ružomberok

Začiatkom roka som mala problémy s chrbticou. Odkladala som návštevu lekára a šla som k lekárovi až vtedy keď som už mala problém postaviť sa z postele a prejsť pár krokov už bolo takmer nemožné. Výsledok toho bola urgentná operácia chrbtice, ktorá bola v máji tohto roku. Hrozilo mi ochrnutie. Operácia sa podarila a vyhla som sa ochrnutiu. Avšak nervy ktoré boli mojou lahostajnosťou zatlačene ostali znecitlivene. Prsty pravej nohy päta a chodidlo úplne necitlivo. Mám momentálne rehabilitačný režim a som pod neurochirurgickou kontrolou. Cielene som sa zaregistrovala cez e mailovú ponuku p. Zvaka, že vyskúšam activbody spray a uvidím čo ďalej. A výsledok? Po pár dňoch nastriekal na krížovu chrbticu a nastriekal nohy sa mi vrátil cit do prstov a päty. Z postele vstávam v pohode bez bolesti chôdza po schodoch neobmedzená. A to mi bolo povedané že cca rok rehabilitácie... Ak sa to vôbec ešte dá do poriadku. Veľké ďakujem p.Zvakovi za výrobok aj za príležitosť

Helenka - Poprad

Viem že veľa ľudí trpí alergiou. To je aj môj prípad. Mala som chuť na mandle , tak som si ich horúcou vodou olúpala a zjedla. Po pár minútach som začala cítiť, že sa niečo deje. Začali mi puchnúť viečka a začala som pokašlievať. Moja prvá myšlienka bola, že budem volať záchranku keďže bola sobota večer. V tom ma napadlo, že mám Activnano spray a Activ NO začala som striekať nano do nosa a hrdla a NO na celú tvár ,hrudník a zápästie .O niekoľko minút sa to začalo ukľudňovať . Toto celé sa odohralo v priebehu pol hodiny. Ďakujem za tieto výrobky a vrelo doporučujem.

Helena - PB

Na predoperačnom vyšetrení mi zistili zvýšené triglyceridy. Vedela som, na základe osobných skúseností, že spoločnosť Activstar má výborné produkty nakoľko ich užívam.  Tak som sa rozhodla, že sa poradím. Ich poradca mi doporučil Activ NO drink a sprej. Na dnešnom vyšetrení sa ma pani lekárky pýta čo som robila inak, lebo triglyceridy mám ukážkové. Pekne ďakujem.

Libor

Po cca mesačnom užívaní Activ NO drinkov prestalo mojej manželke búšenie srdca a znížil sa jej tep, ktorý mávala dosť vysoký. Mne zmizla kŕčová žila na lýtku po užívaní NO drinku a striekaniu NO spreju.

Používame cookies zo služieb tretích strán na marketingové aktivity a na to, aby sme vám mohli poskytnúť lepší zážitok. Prečítajte si o tom, ako používame súbory cookie a ako ich môžete ovládať kliknutím na „Privacy Preferences“.