Resveratrol

image

Resveratrol patrí medzi neuveriteľne silné antioxidanty a ako antioxidant vykazuje široké protektívny pôsobenie na bunky, tkanivá, orgány a celý organizmus.

Resveratrol ako hlavná účinná látka produktov Activcell a Activresveratrol sa nachádza hlavne v šupkách a jadierkach modrého viniča, šupkách a jadierkach čiernych ríbezlí, v grapefruite a červenom víne.


Resveratrol veľmi priaznivo ovplyvňuje:

1. metabolizmus lipidov
2. chráni srdcovo cievny systém, bráni nadmernej zrážanlivosti krvi
3. znižuje napätie ciev, bráni oxidácii cholesterolu
4. má pozitívny vplyv na prevenciu rakoviny prostaty
5. významný účinok proti rade typov zhubne nádorových ochorení (blokuje všetky postupný procesy, počas ktorých sa zdravá bunka mení na bunku rakovinovú)
6. zosilňuje účinok niektorých antiretrovírusových liekov
7. má schopnosť spomaľovať proces degenerácie mozgu pri niektorých neurologických ochoreniach, napr Alzheimerova choroba 
8. je 20-krát silnejší ako vitamín C
9. je 5-krát silnejší ako betakarotén
10. má 50-krát vyšší antioxidačný účinok ako vitamín E
11. má schopnosť brániť starnutiu buniek a celého organizmu
12. významne posilňuje telesný antioxidačný systém, čím predlžuje život a pôsobí blahodárne na ľudské zdravie
13. je maximálne bezpečný, pri užívaní neboli preukázané vedľajšie účinky



Resveratrol - podrobnejšie informácie, zaujímavosti, fakty:

V roku 1981 japonskí vedci identifikovali resveratrol a následne potom sa skúmanie účinkov resveratrolu na ľudský organizmus stalo predmetom odborných štúdií vedcov z mnohých krajín sveta a trvá doteraz ..
Práca Davida Sinclaira, PhD, na Harvard University ukázala, že resveratrol ovplyvňuje činnosť génov produkujúcich sirtuin (skupina siedmich génov spojených s procesom starnutia, nazývaných aj "gény dlhovekosti". Kľúčom pre predĺženie života je zvýšenie aktivity génu, SIR1.Tieto gény majú za úlohu regulovať početné biologické procesy a opravovať poškodenú DNA). Sirtuiny sú považované za molekuly s blahodárnym účinkom na zdravie a so zázračným efektom na predĺženie života. Zdá sa, že robí dedičnú informáciu odolnejšiu k poškodeniu a to má na dĺžku života priamo blahodárny vplyv. Sirtuin teda chráni pred poškodením DNA a bráni tak škodám, ktoré v našich bunkách s postupujúcim vekom páchajú napríklad voľné radikály.
Vedci sa zamerali na hľadanie látok, ktoré zvyšujú aktivitu génu SIRT1 v ľudských bunkách a zo všetkých porovnávaných prostriedkov vyšiel ako najúčinnejší práve resveratrol, zvyšujúce aktivitu 13-krát ..

Práve v účinkoch resveratrolu vidí Sinclair vysvetlenie pre tzv. francúzsky paradox. Za týmto označením sa skrýva fakt, že Francúzi trpia asi o 40% nižším výskytom kardiovaskulárnych chorôb, než aký by zodpovedal množstvo tuku, ktoré konzumujú v potrave. Na rozdiel od iných milovníkov tukov popíjajú Francúzi vo zvýšenej miere červené víno a Sinclair je presvedčený, že resveratrol z vína aktivuje v tele francúzskych milovníkov červeného vína gény pre sirtuíny. Bunky, ktoré by inak boli nezdravým životným štýlom vážne poškodené, majú vďaka sirtuinom šancu na "zhojenie" a prežitie. Namáhané tkaniva ako je srdcový sval, alebo neuróny mozgu vďaka tomu vydržia viac.

Tím talianskych vedcov vedený neurológom Allessandrem Cellerinem z Scuola Normale Superiore v Pise aj otestoval resveratrol na stavovcoch. Vybral si k tomu zvláštne tropickou rybu Nothobranchius furzeri, ktorá je považovaná za stavovce s najkratším životem.Obvykle zomiera na starobu vo veku len troch mesiacov. Cellerino popísal život tejto ryby v roku 2003 a už vtedy ju navrhoval ako vynikajúci laboratórny model pre výskum starnutia (napríklad myš sa dožíva v laboratórnych podmienkach veku okolo 2 rokov a výskum ich dlhovekosti je behom na dlhú trať). Celkom 150 rýb kŕmil potravou rozlične obohatenú o resveratrol a pozoroval u nich nielen predĺženie života, ale aj zlepšenie zdravotného stavu a väčšiu vitalitu. Vysoké dávky resveratrolu predlžovali rybám život až o 50%. Ryby neboli tak sklerotické, viac si pamätali. Pitva preukázala, že majú v mozgu viac neurónov.

Doterajšie výskumy teda preukázali, že resveratrol účinne a mnohostranne chráni srdcovo cievny systém tým, že znižuje napätie ciev, bráni oxidácii "zlého" cholesterolu, bráni nadmernej zrážanlivosti krvi a významne posilňuje telesný antioxidačný systém, dá sa naozaj povedať, že predlžuje život. Neobyčajne významný je aj vplyv resveratrolu na nádorové ochorenia, ktorý spočíva v tom, že resveratrol blokuje všetky postupné procesy, počas ktorých sa zdravá bunka mení na bunku rakovinovú.

Resveratrol je podľa vzájomnej zhody odborníkov storočiami overenou účinnou látkou, len donedávna sa ju nepodarilo odhaliť, pretože jej účinky boli nezreteľné, naopak negatívnym pôsobením veľkého množstva alkoholu silných pijanov vína. 

Extrakt z resveratrolu nájdete v produktoch Activcell a Activresveratrol.

Referencie

Yvonka

Dobrý deň, rada by som sa podelila s mojími skúsenosťami s produktami Activstar. Moja dcéra, ktorá ma problém tak Štítnou zľazou, bola stále unavená a zľaza bola veľká ako pomaranč. Dcéra sa, ale stále necítila dobre. Tak som nasadila ACTIVTHERMO BURNER, ACTIVRESVERATROL, ACTIVCORDYCEPS, BOSWELLIA SERRATA, ACTIVREISHI, ACTIV NO SPRAY, ACTIV NO DRINK, Activ fíber, Acvivstar3, Chaga. Naviac, aby aj trošku upravila váhu, tak aj výborne kávy s reishi a cordycepsom a aj samozrejme kávu slim. Výsledok sa dostavil a po kontrole u lekára bol prekvapený, že veľký pomaranč sa zmenil na malú čerešňu, a teda žiadna operácia a ani nič iné sa nemusí vykonať, lieky sú obmedzené. Upravila si dokonca aj problém so zlatou žilou, pila Detox activstar, Hemeroidy, boli už v stave, kde už mala pomôcť iba operácia. Momentálne nemá viac problémov a nemá problém každý deň, vyprázdniť čreva bez problémov. Váha sa tiež upravila o 6 kg. Ďakujem Activstar.

Danica -Brezová p Bradlom

Pri spoznaní firmy Activstar sa mi naskytla možnosť zmerat hodnoty vitamínov a minerálov v tele. Mala som asi dvadsať políčok v žltom a šesť v červenom políčku. Zarazilo ma že mám taký zlý kardiovaskularny systém ,síce búšilo mi srdce ale nevenovala som tomu pozornosť, pri zakúpení svojho KA spravila som si analýzu znova a rozhodla som sa to upraviť našimi produktami Activ cell, resvervatrol, neskôr i Activ No drink a sprej , Activ C anti age  pijem každý deň . Upravil sa mi tlak, búšenie srdca,závrate hlavy,malátnosť. Produkty užívam od roku 2019 až doteraz 2022 a pokračujem Moje výsledky na KA prvé meranie a posledné meranie.

Používame cookies zo služieb tretích strán na marketingové aktivity a na to, aby sme vám mohli poskytnúť lepší zážitok. Prečítajte si o tom, ako používame súbory cookie a ako ich môžete ovládať kliknutím na „Privacy Preferences“.