Cordyceps

image

Cordyceps je považovaný za liečivú hubu, ktorá zvyšuje energiu, stimuluje imunitný systém a pôsobí ako celkové tonikum na telo.

Čo je Cordyceps a prečo je v čínskej medicíne taký vzácny?

Na svete existujú poklady medicíny, ktoré ľudia v západnom svete nepoznajú, no v tradičnej čínskej medicíne ich hodnotu poznajú už dlhú dobu a vyvažujú ich zlatom. Presne takým pokladom je aj huba Cordyceps. Prečo je taká vzácna?

Je to jedna z viacerých slávnych čínskych húb, ktorá získala pozornosť na Západe za posledných niekoľko desaťročí. V Číne a Tibete sa používa viac ako 1200 rokov pre jeho liečivé účinky. Číňania veria, že pôsobí liečivo na všetky ochorenia a je oficiálne uznávaný Čínskou tradičnou medicínou a Tibetskou medicínou. Jeho výskyt v modernej medicíne jeho účinok tiež potvrdzuje (tieto tvrdenia neboli ohodnotené Štátnym ústavom na kontrolu liečiv a potravín, pretože produkt nie je určený na diagnostikáciu, liečbu a prevenciu chorôb).

Prečo je Cordyceps taký vzácny? Divoký Cordyceps sinensis rastie na jednom mieste – na tibetskej plošine. Jedná sa o vysoko položenú oblasť, ktorá pokrýva časti Tibetu, Číny, Indie, Nepálu, a Bhutan. 
Huba je ukrytá pod zemou, takže sa objaví v tráve ako tenká, hnedá tyčinka. Ľudia, ktorí zbierajú divoký Cordyceps, to nerobia pre zábavu, ale pre peniaze. Zber Cordycepsu je veľmi dôležitým zdrojom príjmov pre ľudí žijúcich vo vidieckych osadách v Tibete.
 Ako huba rastie v popularite, tak rastie aj v cene. Zvýšený dopyt spôsobil výrazne zvýšenie cien za Cordyceps. Je ozajstným klenotom.

Účinne posilňuje obličky, v ktorých máme ukrytú životnú energiu. Nie je veľa produktov v tradičnej čínskej medicíne, ktoré doplňujú a rozhojňujú esenciu obličiek, bez toho aby zároveň pritom neoslabovali iné orgány. Cordyceps tieto vlastnosti spĺňa a vzhľadom ku svojim neobyčajným schopnostiam regeneruje náš organizmus, vyčerpaný buď chorobami a liekmi, alebo fyzickou či duševnou prácou (doslova nášmu telu dobíja baterky). Rovnako aj pre zdravého človeka je vhodný pre udržiavanie zdravia. V Číne sa totiž Cordyceps užíva aj všade tam, kde západná medicína nasadzuje lieky najťažšieho kalibru ako sú napríklad hormonálne kortikoidy. Okrem toho pomáha pri dýchacích ochoreniach – bronchitíde, pneumónii, astme, tuberkolóze, srdcovocievnych ochoreniach, ateroskleróze, infarkte, cystitíde a 
celkovej slabosti. Jeho účinky pomáhajú aj pri ochoreniach pečene
 a chorobách krvi (pri Verlhofovej chorobe). Pomáha aj pri 
autoimunitných ochoreniach, reumatizme, hypoimúnnych stavoch a dokonca aj pri chrípke. Je dôležitý aj pre celkovú detoxikáciu organizmu.


Cordyceps prírodné antibiotikum

Cordyceps sa používal na liečbu už 5000 rokov pred Kristom. Verilo sa, že je to huba nesmrteľnosti. Ajurvéda klasifikuje cordyceps ako liek na posilnenie zdravia a dodanie vitality. Čínska tradičná medicína ho zase popisuje ako prírodne antibiotikum a všeliek. Je opisovaný ako všeliek na všetky choroby, pretože má povzbudzujúce a posiľňujúce účinky, dodáva energiu, zlepšuje apetít, libido, výkon a zlepšuje spánok.


Cordyceps a účinky

Použitie tejto neobyčajnej huby je rôznorodé. Niektorí ju používajú na zvýšenie sexuálnej aktivity a potencie. Tí, ktorí trpia na cukrovku tvrdia, že znižuje hladinu glukózy v krvi. Vo východnej medicíne sa používa na liečbu rakoviny v kombinácií s reishi (ganoderma), koreňom zázvoru a ginkom. Niektorí, hlavne v ajurvéde pridávajú aj kurkumu. Ďalší liečitelia potvrdzujú mnohé účinky na zdravie.

Účinky:

  • Rakovina
  • Bronchiálna astma
  • Bronchitída
  • Cukrovka
  • Kašeľ
  • Prechladnutie
  • Poruchy erekcie a potencia
  • Hepatitída


Cordyceps a štúdie

Mnohí vedci neustále študujú účinky cordycepsu pri mnohých ochoreniach. Niektoré klinické štúdie preukázali účinky pri ochoreniach pečene, ľadvín, pri cukrovke a ochoreniach srdcovocievneho systému. Okrem toho niektoré štúdie testovali účinky na imunitu, čo potvrdilo jeho účinnosť pri niektorých rakovinových ochoreniach. Hlavný mechanizmus sa dosahuje prostredníctvom bioaktívnych polysacharidov.

Najnovšia štúdia poukázala, že pravidelná konzumácia cordycepsu pomáha znižovať vysoký krvný tlak.


Záver

V budúcnosti budú prebiehať ďalšie štúdie, o ktorých vás budeme informovať. V každom prípade cordyceps je neobyčajná huba, ktorá každodennou konzumáciou nielenže zlepšuje imunitu, ale je aj prevenciou mnohých ochorení.


Hubu cordyceps nájdete v našich produktoch Activ 3 čokoláda, Activ 3 čierna rýbezľaCordycoffee a Activcordyceps.

Referencie

Ivana

Používam produkty Activ 3, ActivCordyceps, Reishi, Activbody, Activstart. Môj reumatolog, je veľmi spokojný s mojim stavom, nakoľko som nechala pomocne barle stáť v rohu izby a zas chodím normálne sama. Cysta v kolene sa úplne stratila. Bolesti sa zmiernily a ja dokážem cez deń spraviť oveľa viac práce, ako to bolo v posledných mesiacoch. Mam chronickú agresívnu artrózu a polyartrózu na kĺboch , teda kĺby mám pšskodené a prsty na rukách, sa vykrúcajú na opačnú stranu. Som veľmi vďačná firme Activstar za obrovskú pomoc a nie len mne, ale aj mojim členom rodiny. Denne si pripravím nápoje aby som mala všetko pod kontrolou a pila ako treba.

Yvonka

Dobrý deň, rada by som sa podelila s mojími skúsenosťami s produktami Activstar. Moja dcéra, ktorá ma problém tak Štítnou zľazou, bola stále unavená a zľaza bola veľká ako pomaranč. Dcéra sa, ale stále necítila dobre. Tak som nasadila ACTIVTHERMO BURNER, ACTIVRESVERATROL, ACTIVCORDYCEPS, BOSWELLIA SERRATA, ACTIVREISHI, ACTIV NO SPRAY, ACTIV NO DRINK, Activ fíber, Acvivstar3, Chaga. Naviac, aby aj trošku upravila váhu, tak aj výborne kávy s reishi a cordycepsom a aj samozrejme kávu slim. Výsledok sa dostavil a po kontrole u lekára bol prekvapený, že veľký pomaranč sa zmenil na malú čerešňu, a teda žiadna operácia a ani nič iné sa nemusí vykonať, lieky sú obmedzené. Upravila si dokonca aj problém so zlatou žilou, pila Detox activstar, Hemeroidy, boli už v stave, kde už mala pomôcť iba operácia. Momentálne nemá viac problémov a nemá problém každý deň, vyprázdniť čreva bez problémov. Váha sa tiež upravila o 6 kg. Ďakujem Activstar.

Elena - Prievidza

Chcem sa s vami podeliť o moju skúsenosť s NO - drinkom a produktami Activstar, ako my pomohli pri covide - 19. Tak, ako väčšina aj Ja som prekonala covid. Príznaky a priebeh som mala dosť ťažký. Veľká únava, bolesti nielen hlavy, ale kosti, svalov, kašeľ, tlaky na prsiach, vysoké teploty - 40 stupňové 14 dni. Preto som začala vo vyšších dávkach používať produkty Activstar. Po troch týždňoch som išla na rontgen pľúc, ktorý mi potvrdil, že som prekonala covid 19.
Mala som obojstranný zápal pľúc a na ľavej strane škvrny. Pani doktorka mi povedala, že sa pľúca zregenerujú tak za pol roka. Užívala som denne NO - drink ráno, večer, Activ 3, Activcordyceps, Activreishi v zvýšenných dávkach a naše úžasný sprej, s ktorými som aj spávala C vitamín sprej. Pri opakovanom rontgene pľúc, po týždni, kedy som sa zo dňa na deň cítila lepšie, sa ma prekvapená pani doktorka spýtala, čo užívam, preto, že škvrny na snímku už neboli.
Po mesiaci som fúkala do prístroja, ktorý ukázal 100. Môj zdravotný stav sa zlepšoval z dna na deň vďaka úžasným produktom ACTIVSTAR - Zhruba za dva mesiace som bola v poriadku. Mam veľa energie, nezadýchavam sa, cítim sa super, som proste Sama - Sebou.

Používame cookies zo služieb tretích strán na marketingové aktivity a na to, aby sme vám mohli poskytnúť lepší zážitok. Prečítajte si o tom, ako používame súbory cookie a ako ich môžete ovládať kliknutím na „Privacy Preferences“.