Reishi / Ling Zhi / Ganoderma lucidum

image

Reishi je vďaka svojim schopnostiam v Japonsku a Číne nazývaná aj ako huba večnej mladosti a nesmrteľnosti.

Hlavne z dôvodu schopnosti badateľne spomaľovať starnutie buniek. Jej účinky sú však využívané aj pri liečbe nádorových ochorení či stimulácii imunitného systému. V tradičnej čínskej medicíne predstavuje účinnú zbraň pri liečbe mnohých chorôb, ich predchádzaniu a to všetko bez vedľajších účinkov.


Huba reishi je výnimočná najmä svojimi imuno-stimulačnými schopnosťami.

Tvrdí sa o nej, že ak ju užíva zdravý človek, pomôže mu vyhnúť sa ochoreniam. Chorému organizmu zas pomáha dostať ho z choroby o niečo rýchlejšie. Huba má okrem toho aj protizápalové, hypotenzivne, protialergické, protivírusové, protirakovinové a hypolipemické účinky.V Japonsku a Čine je dokonca schválená vládou ako prevencia a podporná liečba rakoviny a zaradená do oficiálneho zoznamu liekov. Huba reishi obsahuje polysacharidy, ktoré posilňujú imunitu a ničia choroboplodné zárodky. Huba obsahuje aj organické germánium, ktoré sa podieľa na lepšom viazaní kyslíka krvou a tiež vylučovaní toxínov z tela. Okrem toho sú v jej zložení aj triterpenoidy, adenozín, množstvo vitamínov a minerálnych látok. 

Vedci analyzovali obsahové látky a zistili, že obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, z minerálov má výrazný obsah železa a selénu a ďalej obsahuje tiež niektoré vitamíny zo skupiny B. Veľmi zaujímavý je pomerne vysoký obsah inak vzácneho prvku germánia. Obsah germánia spájajú niektorí vedci s protinádorovým účinkom, iní zmieňujú, že podporuje imunitu. 


Obsahuje veľké množstvo rôznych druhov polysacharidov, čo má vplyv na jej schopnosti podporiť imunitu (niektoré z nich sú pôsobením podobné beta glukánom). U niektorých z nich vedci skúmajú protinádorové pôsobenie. Ďalej obsahuje veľké množstvo antioxidantov, polysacharidy, triterpény, vlákninu, organické germánium, enzýmy, adenozín. Obsiahnuté terpenoidy majú mať protizápalový účinok. Medzi najvýznamnejšie terpenoidy patrí kyselina ganodermová a lucidenová. Odborníci uvažujú o tom, že táto huba, tradične odporúčaná na problémy s pamäťou, by mala práve vďaka pôsobeniu určitých látok zo skupiny terpenoidov aj priaznivé pôsobenie pri Alzheimerovej chorobe či rovnako všeobecne u problémov s pamäťou a u stareckej demencie.


Rovnako tieto látky by mali preventívne pôsobiť proti vzniku trombóz (vďaka obsahu adenozínu) či uvoľňovanie histamínu (z tohto dôvodu je reishi doporučovaná aj u alergikov). K jej priaznivým pôsobením na naše zdravie patrí celková podpora detoxikácie organizmu, normalizácia hodnoty krvného tlaku, pomáha znižovať hladinu cholesterolu, je užitočný pri alergiách, pomáha pri poruchách spánku či liečbe astmy a má rad ďalších účinkov. Je dôležité však zdôrazniť, že k významným účinkom patrí pôsobenie imunostimulačné či imunomodulačné, čo významne podporuje imunitu. Tiež zlepšuje bunkový metabolizmus, odstraňuje z tela toxické látky nahromadené v pečeni a chráni ich pred zanášaním škodlivinami. Reishi taktiež podporuje fyziologickú funkciu pečene a povzbudzuje srdce (obsiahnuté látky zlepšujú prietok krvi). Často sa výťažok z reishi kombinuje s vitamínom C, pretože pomáha zlepšiť príjem polysycharidov obsiahnutých v tejto hube. Reishi sa odporúča pri nespavosti, búšení srdca, psychickej únave, nesústredenosti, závratoch a ďalších podobné stavoch. Reishi má vzťah aj k pľúcam. Dokáže transformovať hlieny, čím zastavuje kašeľ a dýchavičnosť. Zo všetkého uvedeného je vidieť, že táto huba má uplatnenie ako v tradičnej čínskej, tak aj v modernej medicíne.

Bolo uskutočnených veľa výskumov na liečivé účinky huby REISHI a jej výhod, ktoré má na liečbu rakoviny. Všetky výskumy boli realizované cez „*invitro“ a aj na ľuďoch ako experimenty. Vedľa už veľmi známeho ženšenu, je REISHI huba dimenzovaná na špici medzi tradičnými čínskymi liečivými bylinami.

V Číne je známa ako LingChi alebo Lingzhi, zatiaľ čo v Japonsku je uznaná ako REISHI. Na západe sa však všeobecne známa ako Ganoderma Lucidum. Táto huba bola použitá už pred viac než 2000 rokov čínskymi mníchmi ako súčasť ich liečby pri rôznorodých nemociach.

V Ázii je REISHI bežne a široko používaná pri liečbe rakoviny, rovnako tiež ako stimulujúci imunitný prostriedok na uzdravenie organizmu. Bolo uskutočnených veľa výskumov na rôzne liečivé huby a REISHI z nich má veľmi veľa výhod. REISHI je považovaná za jednu z najrešpektovanejších bylinných liekov v Ázii.

Výskum robený v Japonsku, Európe a niektorých častiach Ameriky ukazuje, že jeden spoločný prvok všetkých štúdií je, že huba REISHI má schopnosť ovplyvňovať imunitný systém najúžasnejším a pozitívnym spôsobom. Pretože nedostatočná imunita má výrazný vplyv na väčší počet ochorení, vrátane rôznych foriem rakoviny. REISHI významne zlepšuje imunitný systém - vedci tiež zistili, že to má antipoburujúce, antialergické, antivírusové, antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti.

  • Zníženie hladiny cholesterolu a zlepšenie metabolizmu
  • Čistenie krvi teda detoxikáciu tela vedúce k revitalizácii buniek
  • Zvýšenie pečeňových funkcií a odstránenie voľných radikálov
  • Rozpúšťanie krvnej zrazeniny - teda predídenie mŕtvici / infarktu
  • Normalizovanie imunity (polysacharid a triterpenoidy)
  • Zvýšenie pružnosti ciev
  • Buduje imunitu – v tele sa lepšie vytvárajú protilátky


Štúdie tiež ukazujú, že REISHI má schopnosť inhibovať rakovinové bunky a vytvárať nové kapiláry a tak pôsobí veľmi silne anti - nádorovo. Taktiež REISHI je známa ako významný prvok pri znížení vedľajších účinkov po rádio a chemoterapii a povzbudzuje chuť do jedla, rakovinou postihnutého pacienta. Takže, kto môže mať úžitok z REISHI? Ľudia s diabetom, hypertenziou /hypotenziou, astmou, poruchou obličiek, pečene, mozgu, črevné problémy, rakovinu, žalúdočné, dna, cysty, myóm, srdce a mnoho ďalších. Je veľmi vhodná pre ľudí bez chorôb, pretože posilňuje imunitný systém. Pre mnoho generácií ľudí bola REISHI huba použitá v Japonsku a Číne ako liek na vysoký krvný tlak, artritídu a ochorenie pečene.


REISHI huba nemá žiadne vedľajšie účinky a pre toto by mohla byť prijatá lekármi ako liek, ale pharma spoločnosti tomu silne zabraňujú. Na trhu ju možno nájsť väčšinou v tabletkách alebo kapsuliach, ale uistite sa o ich zložení, aby tam nebol malý podiel hubového prášku a veľký pomocných zložiek - efekt je potom pomerne nízky. Najodporúčanejšou formou pre užívanie je prášková forma čistého polysacharidu.


REISHI je podstatou a pomôže telu, aby sa liečilo samo. Ako alternatívna terapia robí divy pri liečení ľudí, ktorí trpia niekoľkými ochoreniami, ako sú žalúdočné vredy, artritída, nespavosť, cukrovka, vysoký krvný tlak, najrôznejšie alergie, astma, bronchitída, rakovina, neurasténie a mnoho ďalších.


Užívanie REISHI je pomocná terapia, pretože pomáha telu uvoľniť toxíny, zlepšuje imunitu a tým aj liečiť seba samého. REISHI nerobí nič iné, ​​iba pomáha vášmu telu robiť svoju prácu správne.


To môže urobiť ľahko, pretože obsahuje 250 liečivých zložiek. Vymenujeme aspoň niektoré, je bohatá na organické Germánium, triterpenoidy, adenozín, polysacharidy a Ganoderic podstatu. REISHI naozaj nemá žiadne vedľajšie účinky a v skutočnosti je najbezpečnejšia proti starnutiu ako doplnok výživy. Adaptogén je zdravotná koncepcia, za ktorú bola udelená Nobelova cena, to je akákoľvek látka, ktorá je netoxická, celkovo normalizujúci účinok, nie je obmedzená na žiadne špeciálne orgány alebo tkanivá.


Huba REISHI bola v Číne uznaná ako kráľ adaptogénov. Liečenie adaptogénom je normalizácia všetkých telesných funkcií s cieľom zvýšiť odolnosť organizmu proti stresovým situáciám a únave.


Hubu reishi nájdete v našich produktoch - Activreishi, Activ 3 čokoláda, Activ 3 čierna rýbezľa a Reishicoffee.

Referencie

Jaroslava - Košice

Veľmi sa teším, že sa zase potvrdili účinky našich skvelých produktov.  Oslovila ma kamarátka, ktorej mamka je onkologická pacientka so začínajúcimi metastázami, po dvoch chemoterapiách a po covide, so zvýšeným cukrom, zlými krvnými výsledkami. Odporučila som jej Activ Reishi kapsuly od Activstar vo zvýšených dávkach (8 kapsúl denne), s ktorými mám výborné skúsenosti a Activ NO drink. Po dvoch týždňoch užívania sa mi ozvala, že mamka bola na kontrole a má výrazné zlepšenie krvného obrazu, cukor má už v norme a cíti sa oveľa lepšie. Doobjednala si ďalšie balenia Reishi. Ohromila ma rýchlosť účinku.

Ivana

Používam produkty Activ 3, ActivCordyceps, Reishi, Activbody, Activstart. Môj reumatolog, je veľmi spokojný s mojim stavom, nakoľko som nechala pomocne barle stáť v rohu izby a zas chodím normálne sama. Cysta v kolene sa úplne stratila. Bolesti sa zmiernily a ja dokážem cez deń spraviť oveľa viac práce, ako to bolo v posledných mesiacoch. Mam chronickú agresívnu artrózu a polyartrózu na kĺboch , teda kĺby mám pšskodené a prsty na rukách, sa vykrúcajú na opačnú stranu. Som veľmi vďačná firme Activstar za obrovskú pomoc a nie len mne, ale aj mojim členom rodiny. Denne si pripravím nápoje aby som mala všetko pod kontrolou a pila ako treba.

Používame cookies zo služieb tretích strán na marketingové aktivity a na to, aby sme vám mohli poskytnúť lepší zážitok. Prečítajte si o tom, ako používame súbory cookie a ako ich môžete ovládať kliknutím na „Privacy Preferences“.